Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert BACH EN ZIJN WORTELS

24 november - 20:00 - 22:00

 

Concert

BACH EN ZIJN WORTELS

 

Het Woerdens Kamerkoor o.l.v. Geerten van de Wetering geeft op 24 november  in de Petruskerk in Woerden een najaarsconcert met werken van Johann Sebastian Bach en leden van de Bachfamilie.

Op het programma staan cantate BWV 150 “Nach dir Herr, verlanget mich”, één van de vroegste cantates die Johann Sebastian Bach schreef. en zijn dubbelkorige motet “Ich lasse dich nicht”.

Van Johann Michael Bach zingt het koor het motet “Unser Leben währet siebenzig Jahr”; van Johann Ludwig Bach “Unsere Trübsal” en van Johann Christoph Bach “Der Mensch vom Weibe geboren.

Op het programma staat ook de cantate “Der Herr ist mit mir” van Dietrich Buxtehude, een ogenschijnlijk vreemde eend in dit rijtje Bachen. Johann Sebastian was een groot bewonderaar van Buxtehude.

Medewerking wordt verleend door de uit Woerden afkomstige sopraan Nanette Mans en een samengesteld ensemble (strijkers, fagot en orgel).

Het concert begint om 20.00 uur en heeft geen pauze.

Toegangsprijs in de voorverkoop is € 15; aan de kerk € 17,50; t/m 18 jr. en studenten € 7,50.

Toegangskaarten kunnen in de voorverkoop online besteld worden via https://www.ticketkantoor.nl/shop/WKK241123 of via het contactformulier op woerdenskamerkoor.nl; de koorleden en Chr. Boekhandel De Hoeksteen in Woerden.

 

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Cultuurplatform Woerden, VSB Fonds Woerden, het KF Hein Fonds en St. voor de Geld- en Effectenhandel.

 

0 Shares

Gegevens

Datum:
24 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, ,