Laden Evenementen

bevrijdingsvuur in Wageningen

bevrijdingsvuur in Wageningen

 

zondag 5 mei halen 35 runners van Runners Club Woerden het bevrijdingsvuur in Wageningen en doen  mee aan Bevrijdingsvuurestafette.

Om 04.00 uur nemen we bevrijdingsvuur mee bij Hotel De Wereld in Wageningen en leggen de route in estafette af naar het Kerkplein in Woerden.

De laatste etappe vanaf Harmelen doen we met de gehele groep (35 lopers), samen met burgemeester Victor Molkenboer en wethouder Jelmer Vierstra.

Verwachte aankomst Kerkplein 13.00 uur waar de lopers worden onthaald door trommelaars van Opgetrommeld en binnengeleid door spreekstalmeester Mariëtte van Slagmaat.

Daar zal de burgemeester het vuur in Woerden ontsteken, speechen en het bevrijdingsfestival op het Kerkplein openen. O.a. spelen Excelsior en treden Koor Bravour, tal van bands op en er zijn leerlingen die gedichten voordragen.

Er zijn 35 lopers, 3 fietsers (die om beurten de lopers begeleiden) en 3 chauffeurs (die lopers in auto’s ter beschikking gesteld door Autocentrum Van Vliet en de schoolbus van Futura College) van de ene wisselplek naar de andere brengen.

De afstanden zijn 5 en 10 km, zodat alle lopers op elk niveau, kunnen meedoen. Het laatste stuk vanaf Harmelen/Veldwijk doen we met alle lopers.

 

 

0 Shares