Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kunstkring exposeert in het Stadsmuseum

11 mei - 2 juni

Logo Kunstkring Woerden31De Kunstkring Woerden bestaat 50 jaar! En wie jarig is, wordt in het zonnetje gezet. Daarom tonen het Stadsmuseum Woerden en de Kunstkring van 11 mei t/m 2 juni 2019 het beste werk van haar leden in de expositie ‘Vrije Streken’.
De tentoongestelde verzameling is divers maar alle 36 stukken zijn geïnspireerd op het oeuvre van de 350 jaar geleden overleden meester-schilder Rembrandt van Rijn. Hiermee sluit het museum aan op het Rembrandtjaar 2019.

De leden van de Kunstkring werden vorig jaar uitgenodigd om deel te nemen aan deze expositie en werk te maken dat verwijst naar Rembrandt van Rijn.

De titel van de tentoonstelling – Vrije Streken –  geeft aan dat die opdracht ruim mocht worden opgevat.  Het leidde tot 87 inzendingen van 39 kunstenaars, zowel beroeps als amateurs.  Conservator Stephanie Rompa en manager Arja van Veldhuizen maakten een keuze uit de inzendingen.  Gedurende de tentoonstelling trakteren de leden van de Kunstkring bezoekers op extra feestelijke en Gratis activiteiten.

Meer info/ aanmelden: stadsmuseumwoerden.nl

0 Shares

Gegevens

Begin:
11 mei
Einde:
2 juni
Sluit Menu