Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken en later zon

Het is vandaag wisselend bewolkt en we zien brede opklaringen. Daarnaast valt er nog een bui. De vrij krachtige wind komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 10°C. In de nacht eerst opklaringen maar later raakt het bewolkt. De temperatuur daalt naar 4°C. Dinsdag is het bewolkt en pas later in de middag zien we nog even de zon. De matige wind is noordwest. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Mees - Voorjaar in het Groene Hart.

meesj737

30 maart - Het Orkest van Utrecht is jarig

orkest van utrechtHet Orkest van Utrecht viert feest! Ter ere van haar 25-jarig bestaan organiseert ze dit jaar zes concerten in maart, juni en november. Er wordt een selectie gespeeld van werken uit eerdere concerten met topsolisten.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 30 maart, aanvang kwart over acht, in de Opstandingskerk aan de Wilhelminaweg in Woerden.

De blazers van het Orkest van Utrecht bijten het spits af met de Serenade van Richard Strauss. Deze eendelige Serenade is een charmant, bijna Mendelssohn-achtig werk met een verfijnde instrumentatie en prachtige melodieën. De Tragische Symfonie van Franz Schubert begint met een sonate, gevolgd door een zangerig middendeel en eindigt met een snelle finale. Het derde pianoconcert van Beethoven zit boordevol toentertijd vernieuwende elementen en prachtige pianosolo’s. Solist is Wim Verschuren. Hij studeert aan het Conservatorium van Rotterdam en heeft al eerder succesvol met het Orkest van Utrecht samengespeeld.

Kaarten: vijftien euro, kinderen t/m 12 jaar: vijf euro, incl. lekkere verrassing en te bestellen via orkestvanutrecht.nl

Zoeken

Nieuwe RPL studio

radiostudioDe verbouwing en renovatie van de studio is financieel mogelijk gemaakt door:

Van der Wel-IJff fonds
VSB fonds Woerden
Rabobank Rijn en Veenstromen
Lions Club Woerden Castellum Laurum
Gemeente Woerden
Vios vastgoed BV
J. Pool beheer BV
Praxis Woerden

Ga naar live TV

rpl tv logo

Nieuwsbrief

Advertenties