Laden Evenementen

« Alle Evenementen

19e Nationale Voorleesdagen

26 januari - 08:00 - 5 februari - 17:00

19e Nationale Voorleesdagen

Woensdag 26 januari starten de Nationale Voorleesdagen,  ook in de Bibliotheek Het Groene Hart staat voorlezen deze dagen centraal.

Voor alle kinderen vanaf 0 jaar zijn er in de Bibliotheek leuke boekjes te vinden die aansluiten bij hun leeftijd en leefwereld. Van knisperboekjes  en voelboeken tot prentenboeken, zoekboekjes en luisterboeken. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. Is je kindje nog geen 2 jaar, dan krijgen jullie een vrolijk BoekStart koffertje cadeau  tijdens de Voorleesdagen – van 26 januari t/m 5 februari .

Ieder jaar kiest een vakkundige jury het prentenboek van het jaar. Dit jaar is dat ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Het verhaal gaat over een jongetje dat moet gaan slapen, maar hij verzint steeds meer monsters die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee…  Kinderen die vaak worden voorgelezen, zijn beter in taal en het verrijkt de woordenschat waardoor kinderen de wereld om zicht heen beter begrijpen.

Kijk voor meer informatie, een overzicht van de Prentenboeken top tien, voorleestips en boekentips op https://www.bibliotheekhetgroenehart.nl/speciaal-voor/nationale-voorleesdagen

0 Shares

Gegevens

Begin:
26 januari - 08:00
Einde:
5 februari - 17:00
Evenement Categorieën:
,