Acht Woerdense partijen ondertekenen regenboogakkoord, COC Midden Nederland ‘heel erg trots’

Acht Woerdense partijen ondertekenen regenboogakkoord, COC Midden Nederland ‘heel erg trots’

Acht Woerdense politieke partijen hebben afgelopen week het regenboogstembusakkoord ondertekend. Daarin spraken ze af om zich de komende jaren te blijven inzetten voor de belangen van lhbti-inwoners in de gemeente. Het akkoord is een initiatief van het COC Midden Nederland. Voorzitter Laura van Nieuwenhuijze zegt tegen RPL Actueel-radio trots te zijn op de belofte van de partijen. Die geven met het akkoord onder meer aan dat ze zich blijven inzetten voor de veiligheid van lhbti-inwoners en dat er voorlichting over het thema komt op scholen.

Volgens het COC Midden Nederland is het akkoord belangrijk omdat bijvoorbeeld homoseksuele inwoners of transgenders nog steeds te maken krijgen met verbaal en fysiek geweld. Het COC geeft aan dat de partijen op regelmatige basis geïnformeerd worden over de stand van zaken, zodat de partijen ook weten waar verbetering kan worden geboekt.

De acht partijen die het akkoord hebben ondertekend zijn: CDA, VVD, D66, Sterk Woerden, Progressief Woerden, Woerden & Democratie, Inwonersbelangen en Splinter. Van de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen hebben Lijst van der Does, ChristenUnie/SGP en BVN Woerden zich dus niet gecommitteerd aan het akkoord.

Luister hier de podcast:

Foto’s: Anno Visser

0 Shares