130 asielzoekers in voormalig kantoor Rabobank

130 asielzoekers in voormalig kantoor Rabobank

In een leegstaand kantoorpand aan de Europalaan in Utrecht komen 130 asielzoekers, in eerste instantie voor een half jaar. Dit schrijft RTV Utrecht. De gemeente geeft hiermee gehoor aan een dringende oproep van het Rijk om op korte termijn meer opvangplekken te realiseren.

In het gebouw aan de Europalaan 44 zat voorheen de Rabobank. Het pand wordt nu geschikt gemaakt voor de opvang van asielzoekers. Deze locatie is bedoeld voor mannen, vrouwen en gezinnen.

Het kantoor heeft een begane grond en vijf verdiepingen. De begane grond is en blijft in gebruik door ondernemers. Er wordt één verdieping ingericht met slaapkamers voor vier personen per kamer. En er komt een aparte verdieping met een ontmoetingsruimte en een kantoor voor het COA.

Op het buitenterrein komen mobiele sanitaire voorzieningen en de eerste paar weken is er catering. Na een paar weken wordt een mobiele keuken op het buitenterrein geplaatst, zodat de bewoners zelf kunnen koken.

“We kiezen voor deze locatie omdat het kantoorpand al een aantal jaar grotendeels leeg staat en hierdoor direct beschikbaar is,” meldt de gemeente. “Bovendien is het pand op korte termijn geschikt te maken als locatie voor tijdelijke opvang en beschikbaar voor een periode van zes maanden.”

0 Shares